Alma és una nova manera de parlar del fet social. Amb actitud i optimisme. Des de la diversitat. I a partir de les històries de l’Obra Social ”la Caixa”.

Volem ser també un punt de trobada de les infinites realitats socials del nostre món.

Per això Alma és la xarxa social social.

Mirades

Notícies

dimarts, 16 abr. 2019

Mil maneres d’afrontar la fugacitat de la vida

Atendre psicològicament persones a cures pal·liatives és una feina tan exigent i diversa com gratificant. Ens ho expliquen dos psicòlogues del Programa per a l’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades de l’Obra Social ”la Caixa”.

Persones

dijous, 11 abr. 2019

Des de l’espai no veus fronteres

amb Reinhold Ewald

50 anys després, l’arribada de l’home a la Lluna continua despertant tota mena de fantasies. L’astronauta Reinhold Ewald ens parla de la seva experiència i de la importància de les missions especials per al desenvolupament científic i humà.

Segueix-nos en les nostres xarxes socials

Et mantenim al dia

Apunta’t a la nostra newsletter mensual.

Subscriu-t’hi

Vinyetes

dimarts, 2 abr. 2019

Dia Mundial de l’Autisme

per 72 kilos

El trastorn de l’espectre autista (TEA) és com una empremta dactilar. No hi ha dues persones amb autisme iguals i, de la mateixa manera, no totes tenen els mateixos talents ni les mateixes capacitats de comunicar-se i interaccionar socialment. El fet de no portar associat un tret físic distintiu moltes vegades converteix el trastorn en una discapacitat invisible, tot i que a Europa hi hagi un cas per cada 100 naixements i a Espanya, unes 450.000 persones diagnosticades. “És un trastorn molt més comú del que sembla i s’ha de visibilitzar. Cal més comprensió, més informació i més històries normalitzades”, comenta l’il·lustrador Óscar Alonso. “Una bona amiga que treballa amb nens amb autisme em va explicar la seva experiència i és increïble com de confús estava sobre el tema. No és que les persones amb autisme no tinguin capacitat per comunicar-se, és que ho fan de forma diferent; a través de la música o de pictogrames, per exemple. Perquè encara que la majoria fem servir paraules, en realitat hi ha formes infinites de comunicar-se i compartir experiències”.

El més vist

El més compartit

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la teva accessibilitat, personalitzar la teva navegació, recopilar informació estadística sobre els teus hàbits de navegació, mostrar publicitat i anuncis relacionats amb les teves preferències. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir-ne més informació a Política de cookies. Acceptar