Alma és una nova manera de parlar del fet social. Amb actitud i optimisme. Des de la diversitat. I a partir de les històries de ”la Caixa”.

Volem ser també un punt de trobada de les infinites realitats socials del nostre món.

Per això Alma és la xarxa social social.

Mirades

Notícies

dimarts, 10 set. 2019

Cuidar-se per cuidar

L’Escola de Cuidadors impulsada per l’Obra Social ”la Caixa” fa un any que ofereix formació a un col·lectiu que s’ha ignorat massa sovint: el dels cuidadors de persones amb malalties avançades.

dilluns, 9 set. 2019

Rutes cap a una vida millor

L’Associació Rutas de Sevilla, amb el suport del programa CaixaProinfància, atén infants, adolescents i joves amb menys oportunitats en els entorns desafavorits del Polígon Nord i La Bachillera.

Persones

divendres, 13 set. 2019

Per un món sense càncer de pulmó

amb Enriqueta Felip

Amb motiu de la Setmana Europea del Càncer de Pulmó, entrevistem la doctora Enriqueta Felip, que ha rebut el suport de ”la Caixa” per continuar les seves recerques a l’Hospital Vall d’Hebron.

Segueix-nos en les nostres xarxes socials

Et mantenim al dia

Apunta’t a la nostra newsletter mensual.

Subscriu-t’hi

Vinyetes

dissabte, 31 ago. 2019


Dia Internacional de la Solidaritat 2019

per Dalmaus

Aquesta vinyeta està inspirada en totes aquelles persones solidàries que veiem —per sort— dia sí dia també al carrer, els diaris o la televisió. Aparentment, les veiem senceres. Però petites parts de totes elles han passat a formar part d’altres individus; els han completat, ajudat. “D’alguna manera, els éssers humans som temps: el temps que vivim”, diu l’il·lustrador Dalmaus. “I a través de la idea del temps és més fàcil entendre fins a quin punt la gent solidària s’està lliurant a altres persones. Recordo el meu avi Miquel que, quan ja estava jubilat, solia anar a veure malalts. Donava el seu temps. Explicat així sona abstracte. Però si imaginem el calendari de vida del meu avi, amb dies i mesos, hi podríem veure clarament hores, dies i mesos marcats com a donats, lliurats a algú altre”. Ser solidari és donar, però no necessàriament coses materials. “Podem donar temps, experiència, consells. Podem donar aixopluc, educació, entreteniment, seguretat...” Ser solidari és això: donar alguna cosa de nosaltres, part de la vida, sense esperar res a canvi més que la satisfacció d’haver contribuït positivament en el dia a dia d’altres persones.

El més compartit

Retratos

La fotografia que va recordar un desig

por Mònica Figueras

La fotògrafa Mònica Figueras va acudir als Encontres CaixaEscena per a joves per retratar la realitat d’aquests nois i noies des d’un punt de vista íntim, real, mostrant la bellesa del més quotidià.
Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la teva accessibilitat, personalitzar la teva navegació, recopilar informació estadística sobre els teus hàbits de navegació, mostrar publicitat i anuncis relacionats amb les teves preferències. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir-ne més informació a Política de cookies. Acceptar