Alma és una nova manera de parlar del fet social. Amb actitud i optimisme. Des de la diversitat. I a partir de les històries de l’Obra Social ”la Caixa”.

Volem ser també un punt de trobada de les infinites realitats socials del nostre món.

Per això Alma és la xarxa social social.

Mirades

Notícies

dimecres, 26 jun. 2019

La vida més enllà del treball

Quan surts d’un centre penitenciari, trobar feina és un pas vital, però no és l’únic. El taller que interns de Reincorpora van fer amb persones grans és un exemple que els vincles humans són tan valuosos con els laborals.

dilluns, 24 jun. 2019

La mitja taronja laboral

Mentre que avui en dia molta gent busca la mitja taronja al supermercat on-line de l’amor, més de 160 persones en risc d’exclusió social van buscar un match laboral a l’speed dating organitzat per Incorpora de ”la Caixa”.

Persones

dimarts, 11 jun. 2019

L'idioma del rap

amb Nach

Ignacio Fornés, Nach, no només en sap de hip-hop i poesia. També té clar el valor de l’art com a eina de canvi social i destaca la rellevància de programes com Art for Change ”la Caixa”.

Segueix-nos en les nostres xarxes socials

Et mantenim al dia

Apunta’t a la nostra newsletter mensual.

Subscriu-t’hi

Vinyetes

dijous, 20 jun. 2019

Dia Mundial del Refugiat

per 72 kilos

A l’il·lustrador Óscar Alonso li agrada fer servir Google Maps per descobrir llocs nous, conèixer paratges que no són tan turístics i així planejar viatges de manera diferent. “En una d’aquestes cerques”, explica, “vaig arribar a una platja que semblava el paradís. Quan vaig investigar una mica més, vaig descobrir que era una de les platges on estaven arribant centenars de refugiats aquell estiu. Les condicions eren infrahumanes. Veure tot allò va ser un xoc. No se m’oblidarà mai”. Són gairebé l’1 % de la població mundial: 68,5 milions de persones desplaçades per la violència. Segons ACNUR, uns 40 milions són desplaçats interns, 25,4 milions són refugiats pròpiament dits i 3,1 milions, sol·licitants d’asil. El 57 % venen de tres països: Sudan del Sud, Afganistan i Síria, i actualment el 85 % estan acollits en països en vies de desenvolupament. Venen per salvar-se. Perquè no tenen alternativa. Per això ajudar-los és també l’única opció. L’única opció humana. “Estendre’ls una mà, un fil (com en la vinyeta) o parlar amb els familiars i amics per sensibilitzar-los sobre el tema pot ser el començament d’una ajuda real”.

El més vist

El més compartit

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la teva accessibilitat, personalitzar la teva navegació, recopilar informació estadística sobre els teus hàbits de navegació, mostrar publicitat i anuncis relacionats amb les teves preferències. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir-ne més informació a Política de cookies. Acceptar