A finals de l’estiu passat, Jefferson David Colorado tenia poc més que un somni i moltes ganes de complir-lo. Després de sis anys treballant com a entrenador personal i molts més formant-se, de sobte es va trobar sense feina, sense diners i davant d’un futur incert. No obstant això, en aquest petit gir de la vida, en Jefferson no hi va veure un fracàs, sinó una oportunitat. Ara que s’havia quedat sense feina, potser era el moment de fer el pas i llançar-se al que sempre havia volgut fer: muntar un gimnàs. Set mesos més tard, Monster Fitness Center no només és una realitat, sinó també un projecte que no para de créixer.

Tot camí comença amb un primer pas. En el cas d’en Jefferson, va ser el de creuar la porta de la seva oficina bancària. “Abans de quedar-me sense feina ja tenia al cap la idea de muntar un gimnàs, fins i tot ja havia parlat amb una immobiliària. Però quan em vaig quedar a l’atur, vaig veure molt més difícil que el banc confiés en mi”, recorda aquest equatorià establert a Santander. Tot i així, va fer el cor fort i es va dirigir a l’oficina.Per sorpresa seva, no només van escoltar la seva idea, sinó que fins i tot el van posar en contacte amb el programa d’Autoocupació Incorpora de l’Obra Social ”la Caixa”. Allà en Jefferson va conèixer Javier Suárez-Olea, tècnic del Punt d’Autoocupació Incorpora a l’entitat Cantabria Acoge. Gràcies a l’assessorament que li va fer, va aconseguir també un crèdit de MicroBank. El seu somni posava, per fi, rumb a la realitat.

 

 

Si engegar un negoci és explorar nous camins, els tècnics Incorpora són la brúixola d’aquesta aventura. A través d’un acompanyament integral, fruit d’una relació estreta amb els usuaris del programa, els tècnics guien, orienten i, si cal, fins i tot desvien. Perquè, com assenyala en Javier, “valorar la viabilitat d’un projecte a vegades vol dir també donar un ‘no’ per resposta o aconsellar, per exemple, que no demanin un préstec, ja que en el futur pot anar a la contra. Al cap i a la fi, l’objectiu a curt termini no té per què ser engegar un negoci. El primer és animar-los a desenvolupar la seva idea. A partir d’aquí, es pot anar per fases o, fins i tot, després rellançar-lo. El que compta és que un cop es faci el pas, estigui ben fet”, afirma.

En els tres mesos que porta obert, Monster Fitness Center ja té més de 80 socis i està en procés d’obrir-se un segon local. El secret de l’èxit? Probablement, la capacitat que té en Jefferson per transmetre a la seva clientela la mateixa passió i perseverança amb què porta el negoci. Amant confés dels reptes, pacient i tenaç, admet que la satisfacció més gran que sent és poder ajudar la gent a complir els seus objectius, veure’ls feliços després de comprovar que un esforç dur té recompensa. “Tenim una clienta que s’ha proposat perdre 40 kg i, en una setmana, ja n’ha perdut tres. És fantàstic poder ajudar a aconseguir que els altres facin realitat els seus objectius”. Curiosament, és el mateix que li agrada a en Javier de la seva feina. “Veure algú a qui has ajudat feliç darrere de la barra del seu bar, davant de la seva màquina de costura o atenent gent al seu gimnàs és la millor recompensa”, afirma el tècnic. “És gent que ha treballat molt per poder complir el seu somni i que s’ho mereix”.

Per a en Jefferson també hi va haver moments difícils, dies en què va arribar a pensar que res d’això no es faria mai realitat. La força per tirar endavant la va trobar en la seva mare i en la seva filla de cinc anys, que ja és una petita gran apassionada a l’esport. “Un dia em va dir: ‘Papa, quan sigui gran vull ser com tu’. Només per això ja ha valgut la pena tot l’esforç, reconeix.

 

Texto: Patri di Filippo