Amb vint-i-sis anys, i malgrat tenir autisme, Jorge García Torres ha construït la seva pròpia vida. Ha tingut la sort de comptar amb el suport incondicional de la família, tot i les dificultats que comporta aquest trastorn. El pare del Jorge recorda que, de petit sempre feia el contrari del que li demanaven. També ha sabut aprofitar les eines que ha trobat a la Fundació CEDES. Als sis anys li van ensenyar a expressar tot el seu potencial, i va passar de ser un petit terratrèmol a ser un nano que va descobrir les coses que més l’apassionen i que encara avui manté.       

El Jorge és un entusiasta de l’equip de futbol de la seva ciutat, Saragossa, i adora el mapes polítics. És capaç de localitzar qualsevol país del món al mapa i descriure’n la bandera fins al més mínim detall. A la Fundació CEDES també ha fet amics amb els quals surt a divertir-se i que també s’han convertit en companys de feina. La capacitat que té per fixar-se en els detalls l’ha convertit en un perfecte ceramista, i parla amb entusiasme de l’empresa que han creat, MOSS, de la seva preocupació pel medi ambient o de les excursions que fa amb els Boys Scouts.

 

 

CaixaForum Saragossa és un lloc important per a la vida que s’ha construït el Jorge. Igual que els seus companys de la Fundació CEDES, necessita espais per poder socialitzar i interactuar amb altres persones, i aquest espai és perfecte per fer-ho perquè és un edifici intuïtiu, on el jovent s’hi sent còmode, i que, a més, li ha obert les portes de bat a bat.    

Els membres de la Fundació CEDES són molt més que companys, ja que han compartit tota una vida. Al seu dia es van formar junts, i ara continuen compartint la feina i moltes hores de lleure. Són amics de debò. No tan sols venen a veure exposicions –de vegades sense els monitors, d’altres aprofitant una visita guiada–, sinó que també participen en tota mena d’activitats.                

Per al Jorge va ser especialment significativa l’exposició dedicada a Walt Disney, ja que li encanten els dibuixos d’aquesta factoria, i també el projecte Fotomatón Ciudadano, una iniciativa que desenvolupen en conjunt Ruido Photo i CaixaForum. Van sortir al carrer a buscar persones a les quals proposaven convertir-se en obres d’art. També li encanten els concerts de jazz, les exposicions de ciència i les activitats relacionades amb la música. Tot el que té a veure amb l’art mou i motiva el nostre protagonista i els seus companys.                           

De fet, diu que CaixaForum “és com un arbre a les branques del qual es posen tota mena d’ocells”. 

 

Coneix totes les històries de la campanya Persona a Persona aquí.