Als 56 anys, sense feina i amb problemes seriosos d’ansietat, en Joan Manel no creia pas que pogués remuntar. No obstant això, la vida li ha donat una segona oportunitat, que ha arribat gràcies a l’empresa social Alcil i el programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa”. Sumant esforços amb Incorpora, Alcil ha contractat des dels inicis persones en situació de vulnerabilitat. La gerent, Rosa Maria Moreno, explica que és una eina imprescindible per trobar perfils que no arriben a les empreses d’una altra manera. “Sí, són persones que han passat per situacions molt difícils. I precisament per això són companys de feina molt més empàtics, amb valors humans que no són tan fàcils de trobar en un procés de selecció de personal normal”. 

Molts dels treballadors d’Alcil que han arribat a l’empresa a través d’Incorpora comparteixen aquest tret d’empatia. Saben escoltar i posar-se en el lloc de l’altre. I també valoren molt més el fet de poder treballar. “Vaig passar tota la vida treballant a l’hostaleria. I quan amb 57 anys em vaig veure sense res i amb un problema greu d’ansietat, vaig pensar que no podria tornar a treballar. I que ho faria amb molt de gust”, comenta en Joan Manel. 

Actualment, ell és una de les persones que reparteixen aliments a domicili des del mercat municipal de les Corts, a Barcelona, un dels llocs de treball que ofereix Alcil. “Estant en meitat de la pandèmia, amb un munt de persones que no podien sortir de casa, treballar en això em va ajudar molt. M’he sentit més útil que mai. I totalment recompensat pels somriures de les persones, moltes de grans, a les quals els portava el cistell del mercat a casa. Sabia que estava fent una tasca que era vital. Així que vaig deixar de banda l’ansietat i em vaig proposar fer la feina el millor possible. He fet un pas de gegant en l’aspecte personal, en el qual també m’han ajudat els meus caps i companys”.

 

Ilustración Roda teléfono despertador casa bolsa

 

El d’en Joan Manel és un dels molts casos de persones que passen molt de temps buscant una oportunitat laboral. A ell li va costar dos anys. Tot i que a alguns els costa fins i tot més. “Des del començament hem apostat per contractar persones a través d’aquest programa”, comenta la Rosa Maria Moreno. Ella s’encarrega de la gerència d’Alcil, que és la branca laboral d’un grup més ampli de recursos que ajuden les persones amb problemes de salut mental, Grup CHM Salut Mental. “Per a nosaltres, programes com Incorpora són fonamentals. Una eina bàsica i que facilita molt el procés d’inserció laboral de persones que, per circumstàncies de la vida, estan en situació de vulnerabilitat”. 

De fet, a Alcil la major part dels treballadors han arribat a través d’Incorpora. “El que té de bo aquest programa és que ja et fan una preselecció d’acord amb els requeriments del lloc de treball, que nosaltres els enviem a través d’una oferta. Ens envien els currículums que més s’ajusten al que necessitem i, a partir d’aquí, concertem les entrevistes amb els possibles candidats”, comenta la Rosa Maria. 

Després de més de deu anys veient com han passat per Alcil treballadors arribats d’Incorpora, la Rosa Maria ho té clar. “Sense aquesta eina, hi hauria moltes persones que no trobarien feina. I amplia moltíssim el radi d’acció per a les empreses que es vulguin comprometre amb la societat”.

Un compromís que té retorn. La Rosa Maria, des de la seva experiència, ho té clar: “aporten una experiència, un bagatge i una trajectòria vital que els ha enriquit moltíssim. Però són aspectes que no es veuen, que s’han de descobrir, i per això cal donar-los una oportunitat. Són persones amb un perfil molt més humà, perquè els ha costat més que a la resta tenir una vida satisfactòria. Per això són summament agraïts. I a més, són treballadors força més responsables. Valoren molts aspectes, com la responsabilitat, la puntualitat, el bon rendiment i la implicació i el compromís cap a l’empresa que els ha contractat. Donen el millor de si mateixos perquè la vida els ha donat una oportunitat i saben aprofitar-la”. I com a companys, comenta la Rosa Maria, són excepcionals. “Tenen una habilitat molt desenvolupada de posar-se en el lloc de l’altre, sense jutjar. I això els converteix en magnífics companys de treball”.             

Així, està convençuda del valuós recurs que és Incorpora per a les empreses que han decidit, a través de la contractació de persones en situació de vulnerabilitat, millorar l’entorn. “Hi hauria d’haver més programes com aquest. I animo les empreses perquè apostin per treballar-hi, perquè al final, aporten uns valors que estem perdent com a societat”.

 

Text: Itziar Lecea
Il·lustració: Roda