Creure en les segones oportunitats i donar-los suport en tot el que es pugui és obrir les portes a l’esperança per a moltes persones que estan disposades a esforçar-se per tirar endavant. Aquesta és la raó de ser del programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa”, que, des de fa catorze anys, impulsa la integració sociolaboral de persones en risc d’exclusió per mitjà del treball conjunt entre les entitats socials, els tècnics d’inserció laboral i les empreses col·laboradores. Una d’aquestes empreses és Geoter, una companyia que fa projectes complets de climatització mitjançant energia geotèrmica que contracta peons i ajudants de fontaneria a través de l’associació Norte Joven per executar els seus projectes i dissenys sostenibles i amb baixa dependència de combustibles fòssils. Creuen en el que fan i volen que els qui treballin amb ells comparteixin el mateix entusiasme i la mateixa il·lusió. I, en aquest sentit, no poden estar més satisfets amb els professionals que han contractat els tres anys que fa que col·laboren. Héctor Cano, gerent de l’empresa a Espanya, ens explica més a fons els beneficis de treballar amb el programa.

Com i quan vau conèixer el programa?
Em sembla que va ser el 2017. Estàvem buscant persones per incorporar a l’empresa i mitjançant l’Ajuntament de San Sebastián de los Reyes ens van comentar aquesta possibilitat.

Quina va ser la primera impressió que vau tenir quan vau conèixer les claus del projecte?
En aquell moment necessitàvem incorporar personal d’obra, perquè som una enginyeria de projectes que, fins llavors, subcontractàvem l’execució de la climatització, el muntatge de canonades, els equips, etc., i aquell any vam decidir començar a incorporar personal per fer nosaltres mateixos aquests treballs. En anys anteriors no ens havia anat gaire bé amb altres plataformes d’ocupació, així que a priori ens va semblar una bona oportunitat incorporar treballadors que estaven a l’Asociación Norte Joven, perquè els donen formació i es tracta, a més, d’un compromís social de l’empresa. I, quan vam començar a incorporar-los a la plantilla, vam quedar contentíssims per l’energia que posaven en la feina. A l’empresa sempre hem aconseguit crear un ambient de treball molt agradable, que estem segurs que és el fruit del nostre èxit, i amb ells aquest ambient fins i tot ha millorat. Realment, estem molt satisfets i, des de llavors, cada vegada que hem de contractar algun treballador per a l’equip d’obra, sempre ho fem amb Incorpora.

 

 

Com es porta a terme el procés de selecció d’aquestes persones?
Ja tenim nou treballadors que han entrat a l’empresa a través de Norte Joven, des del 2017 fins ara. Quan tenim una vacant ens posem en contacte amb ells, els comentem el tipus d’ofici que volem que facin i ens envien diversos currículums de candidats. Després fem una entrevista a la nostra oficina per seleccionar la persona que considerem idònia per al lloc.

I per què vau buscar un programa com Incorpora? Què us resulta interessant de la seva proposta?
Ara mateix, a Geoter Madrid som 24 persones en total, entre enginyers, administratius i personal d’obra. Som un equip jove, però amb molta experiència adquirida, gairebé tots tenim entre 20 i 40 anys, i la majoria vam començar a treballar a l’empresa just acabada la universitat, amb un futur per desenvolupar. Per això sempre hem volgut incorporar personal d’obra que compartís amb nosaltres l’ambició per aprendre, la millora i l’esforç. I a l’associació vam veure el mateix perfil, gent que té ganes de tenir una gran oportunitat, de demostrar el que valen i de millorar cada dia.

És evident el suport que Geoter ofereix a aquestes persones en risc d’exclusió social que nodreixen el programa Incorpora. Però què aporten ells a l’empresa, més enllà de la feina? Enriqueixen d’alguna manera l’experiència comuna?
Sí, per descomptat, l’enriqueixen en gran mesura. Les persones que hem incorporat són de països diferents, de cultures diferents. Tenim personal del Camerun, del Marroc, de l’Iraq, de Bolívia, de Somàlia… I jo crec que aquesta barreja de cultures i maneres de veure la vida i la feina ens ofereix un punt de millora, ens enriqueix i ens permet treballar cada dia millor, amb un ambient de treball que, tal com comento, és una meravella.

Per tant, animaries altres empreses a recórrer al programa Incorpora?
Completament, perquè, tal com comentava, veiem que són persones que tenen moltíssimes ganes de treballar, de demostrar, d’aprendre, de prosperar. Els treballadors que vam incorporar el 2017 han anat ascendint en l’escala professional, van començar com a ajudants d’obra, ara són oficials de segona i demà seran oficials de primera. Sí, recomano l’experiència completament, perquè, per descomptat, el millor que et pots trobar, com a empresa, és gent que vol treballar, millorar i contribuir a un bon ambient de treball. Al final, passem moltes hores de la nostra vida treballant i és una sort que en puguem gaudir.

Les empreses dedicades a l’anomenada economia verda constitueixen una font d’oportunitats laborals per a les persones que estan en situació de vulnerabilitat?
Crec que sí, perquè és un sector que té un enorme desenvolupament i futur. Ho estem veient, és un reclam de la societat i una aposta clara des de les institucions europees, anar avançant cada dia més per desenvolupar polítiques verdes, millorar l’eficiència energètica i integrar les energies renovables. Queda molta feina per fer i el perfil d’aquestes persones amb ganes d’aprendre i millorar crec que encaixa perfectament amb el que necessita aquest sector.

 

Text: Javier Márquez
Fotografia: Bárbara Lanzat