Alma és una nova manera de parlar del fet social. Amb actitud i optimisme. Des de la diversitat. I a partir de les històries de l’Obra Social ”la Caixa”.

Volem ser també un punt de trobada de les infinites realitats socials del nostre món.

Per això Alma és la xarxa social social.

Mirades

Notícies

dimecres, 10 jul. 2019

L’art de canviar la societat

Artistes, creadors, gestors culturals i educadors socials es van reunir a l’Exchange Forum d’Art for Change ”la Caixa”. Una trobada que va mostrar el poder de l’art per canviar la societat i es va convertir en un bullidor d’idees formidable.

Persones

dimarts, 16 jul. 2019

El sentit de la vida

amb Francesc Torradeflot

Al final, sempre sorgeix la gran pregunta: quin sentit ha tingut la meva vida? D’atendre la nostra dimensió espiritual se n’encarrega també el Programa per a l’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades de l’Obra Social ”la Caixa”.

Segueix-nos en les nostres xarxes socials

Et mantenim al dia

Apunta’t a la nostra newsletter mensual.

Subscriu-t’hi

Vinyetes

dijous, 20 jun. 2019

Dia Mundial del Refugiat

per 72 kilos

A l’il·lustrador Óscar Alonso li agrada fer servir Google Maps per descobrir llocs nous, conèixer paratges que no són tan turístics i així planejar viatges de manera diferent. “En una d’aquestes cerques”, explica, “vaig arribar a una platja que semblava el paradís. Quan vaig investigar una mica més, vaig descobrir que era una de les platges on estaven arribant centenars de refugiats aquell estiu. Les condicions eren infrahumanes. Veure tot allò va ser un xoc. No se m’oblidarà mai”. Són gairebé l’1 % de la població mundial: 68,5 milions de persones desplaçades per la violència. Segons ACNUR, uns 40 milions són desplaçats interns, 25,4 milions són refugiats pròpiament dits i 3,1 milions, sol·licitants d’asil. El 57 % venen de tres països: Sudan del Sud, Afganistan i Síria, i actualment el 85 % estan acollits en països en vies de desenvolupament. Venen per salvar-se. Perquè no tenen alternativa. Per això ajudar-los és també l’única opció. L’única opció humana. “Estendre’ls una mà, un fil (com en la vinyeta) o parlar amb els familiars i amics per sensibilitzar-los sobre el tema pot ser el començament d’una ajuda real”.
Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la teva accessibilitat, personalitzar la teva navegació, recopilar informació estadística sobre els teus hàbits de navegació, mostrar publicitat i anuncis relacionats amb les teves preferències. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir-ne més informació a Política de cookies. Acceptar